Mondo News

Doliu în lumea artistică autohtonă! Aimee Iacobescu a murit!

Marti, 27 Martie 2018 11:31
Scris de: Vlad Economu
Doliu în lumea artistică autohtonă! Aimee Iacobescu a murit!

Actrița Aimee Iacobescu a murit, marți dimineață, la vârsta de 72 de aniAimee Iacobescu rămas în amintirea publicului cu rolul Domniţei Ralu din seria Haiducii.

Update: “O regretăm pe această artista minunată și femeie frumoasă. O să îi regretăm pe toți, dar regretăm și faptul că nu ne preocupăm suficient pentru toți cei care urmează”, a declarat Dorel Vișan, la Antena 3.

Știre inițială

Aimeee Iacobescu a absolvit Secţia de Actorie a Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale“ din Bucureşti (IATC) în 1968. Fiică a unui farmacist, colonel de armată, Aimee Iacobescu a intrat la Actorie deja din primul „foc“, împreună cu fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu, deşi locurile erau extrem de puţine, mai ales pentru fete.

Aimée Iacobescu a jucat pe scena Teatrului Naţional vreme de 40 de ani, din 1968 până în 2008. Aimée Iacobescu a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea şi a devenit apoi preferata inginerului-regizor Sergiu Nicolaescu.

Aimee Iacobescu a jucat în numeroase filme, printre care “De-aș fi… Harap Alb”; “Șapte băieți și o ștrengăriță”; “Zestrea domniței Ralu”; “Ultima noapte de dragoste”; “Săptămâna nebunilor”; “Nu filmăm să ne-amuzăm”; “Dumbrava minunată” și în serialul “Detectiv fără voie”.

Pe 7 februarie 2004 a primit de la președintele Ion Iliescu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – “Artă Spectacolului”, “în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Aimee Iacobescu ar fi suferit de cancer anunță jurnaliștii de la Adevărul.

Sursa foto: unica


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

Avicii a murit, a murit avicii, deces avicii, dj suedez, pancreatita, tim bergling Avicii a murit! Dj-ul suedez avea numai 28 de ani


horoscop 21 aprilie 2018, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 aprilie 2018. Taurii au parte de activități intelectuale, iar Racii își definesc obiectivele profesionale


videochat, sotia kamara, amanta kamara, bani multi, cota crescuta, scandal tv Soția și amanta lui Kamara s-au umplut de bani după ce scandalul de la tv le-a crescut cota


adolf hitler, 129 de ani, submarin, evadare, danemarca, lider nazist, aniversare, revista time Adolf Hitler a fost numit omul anului în revista Time? Submarinul cu care ar fi scăpat dictatorul a fost descoperit