Mondo News

Doliu în lumea artistică autohtonă! Aimee Iacobescu a murit!

Marti, 27 Martie 2018 11:31
Scris de: Vlad Economu
Doliu în lumea artistică autohtonă! Aimee Iacobescu a murit!

Actrița Aimee Iacobescu a murit, marți dimineață, la vârsta de 72 de aniAimee Iacobescu rămas în amintirea publicului cu rolul Domniţei Ralu din seria Haiducii.

Update: “O regretăm pe această artista minunată și femeie frumoasă. O să îi regretăm pe toți, dar regretăm și faptul că nu ne preocupăm suficient pentru toți cei care urmează”, a declarat Dorel Vișan, la Antena 3.

Știre inițială

Aimeee Iacobescu a absolvit Secţia de Actorie a Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale“ din Bucureşti (IATC) în 1968. Fiică a unui farmacist, colonel de armată, Aimee Iacobescu a intrat la Actorie deja din primul „foc“, împreună cu fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu, deşi locurile erau extrem de puţine, mai ales pentru fete.

Aimée Iacobescu a jucat pe scena Teatrului Naţional vreme de 40 de ani, din 1968 până în 2008. Aimée Iacobescu a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea şi a devenit apoi preferata inginerului-regizor Sergiu Nicolaescu.

Aimee Iacobescu a jucat în numeroase filme, printre care “De-aș fi… Harap Alb”; “Șapte băieți și o ștrengăriță”; “Zestrea domniței Ralu”; “Ultima noapte de dragoste”; “Săptămâna nebunilor”; “Nu filmăm să ne-amuzăm”; “Dumbrava minunată” și în serialul “Detectiv fără voie”.

Pe 7 februarie 2004 a primit de la președintele Ion Iliescu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – “Artă Spectacolului”, “în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Aimee Iacobescu ar fi suferit de cancer anunță jurnaliștii de la Adevărul.

Sursa foto: unica


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 23 iulie 2018, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 23 iulie 2018. Taurii au parte de discuții aprinse, iar Balanțele au diferite cheltuieli


printul george, aniversare, cinci ani, casa regala, marea britanie Prințul George a împlinit azi cinci ani. Fotografia publicată de familia regală britanică


tanara violata, haryana, india, pensiune, drogata, 40 de barbati Șocant! Drogată și violată de 40 bărbați timp de 4 zile într-o pensiune!


tara leigh calico, mister nedezlegat, disparitie, new mexico, fotografie Povestea înfiorătoare din spatele acestei fotografii. Misterul, nedezlegat de 29 de ani!