Mondo News

A doua rectificare bugetară din 2018. Mai puţini bani pentru Transporturi şi Educaţie

Joi, 22 Noiembrie 2018 10:00
Scris de: Vlad Economu
A doua rectificare bugetară din 2018. Mai puţini bani pentru Transporturi şi Educaţie

Cea de a doua rectificare bugetară a Guvernului Dăncilă a fost finalizată! Guvernanţii uită ce au promis şi risipesc din nou şansele să avem câţiva kilometri în plus de autostradă, informează Antena 3.

Executivul taie din nou bani de la Ministerul Transporturilor, la cea de a doua rectificarea bugetară din acest an. Aproape 1,2 miliarde de lei se iau din conturile ministerului.

Coincidenţă sau nu, Ministerul Finanţelor primeşte un miliard de lei doar pentru plata dobânzilor pentru sumele imprumutate de stat. Conform proiectului celei de-a doua rectificări bugetare, cea mai mare suplimentare de fonduri o primeşte Ministerul Finanţelor Publice: aproape 2,7 miliarde de lei. O sumă uriaşă din care un miliard se duce doar pe plata dobânzilor pentru împrumururile făcute de stat. Alte 700 de milioane de lei vor alimenta Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

De cealată parte, cea mai drastică tăiere de buget este la Ministerul Transporturilor. Acesta pierde peste un miliard de lei. In urmă cu câteva luni au fost tăiate sume uriaşe din alocările destinate infrastructurii rutiere, inclusiv cele pentru unele autostrăzi şi centura Capitalei.

Ministerului Muncii și Ministerul Sănătăţii primesc împreună un miliard de lei. Banii de la muncă vor merge  în principal pentru alocații de stat pentru copii și drepturi pentru persoane cu handicap, iar cei de la sănătate pentru plata salariilor angajaţilor din centrele de permanență, a unităților și compartimentelor de primiri urgențe. 138 de milioane de lei vor alimenta bugetul Ministerului Justiției. Aproape toţi banii sunt pentru cheltuieli de personal. 

Alţi beneficiari ai majorărilor sunt Ministerul Dezvoltării Regionale şi cel de Interne. În afară de Transporturi, s-au tăiat bani de la Cercetare, Eucaţie, Comunicaţii, Fonduri Europene, de la Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului de Afaceri şi Ministerul Agriculturii.

Sursa foto: Antena 3


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 20 martie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 martie 2019. Leii debordează de energie, iar Peștii au mult de lucru


debbie rowe, sotie, michael jackson, paris, prince, donator anonim, copii Fosta soție a lui Michael Jackson aruncă bomba! Prince și Paris nu sunt copiii artistului


crima, detalii, iasi, aurelian giosan, diavol copou, sociopat, magistrati Detalii șocante despre Diavolul din Copou! Explicaţiile înfiorătoare ale magistraţilor despre crima celui mai tânăr vieţaş


game of thrones, sezon 8, sezon final, episoade lungi, hbo, urzeala tronurilor, Game of Thrones, sezonul 8. HBO anunță episoade de lungimi-record pentru sezonul final