Aleea de acces in Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 va gazdui la acest sfarsit de saptamana un targ traditional, prilejuit de sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, a anuntat Primaria Sectorului 4.
Organizat de Primaria Sectorului 4, in parteneriat cu Andrew Profesional Consulting, si desfasurat pe parcursul a trei zile, in intervalul orar 8.00-22.00, evenimentul isi propune sa valorifice traditiile populare si sa reinvie atmosfera targurilor din trecut.
Locuitorii Sectorului 4 si toti bucurestenii vor avea ocazia sa petreaca in stil romanesc acest praznic, cunoscut in popor si sub numele de Sanpetru de vara, care marcheaza miezul verii agrare si inceputul secerisului. Conform traditiei, in aceasta zi, romanii sfintesc la biserica colaci si mere dulci sau acrisoare, din care se impart apoi oamenilor sarmani.
Citeste si: Concursul culinar “GRATARIADA”, la a doua editie
Astfel, de la Targul Traditional de Sfintii Apostoli Petru si Pavel ei vor avea de unde alege, atat pentru aceste ofrande, cat si cadouri pentru cei dragi din familie care isi serbeaza ziua onomastica.
Pe langa cei aproximativ 100 de producatori care si-au anuntat participarea, invitatii speciali ai evenimentului, mesteri populari din toate zonele tarii, vor prezenta podoabe lucrate manual, costume populare, icoane, decoratiuni din piatra si marmura.
De asemenea, in cadrul targului, profesorul universitar Osan Gavrila, artist plastic si mester popular, va demonstra cum nisipul se poate transforma in sticla, prin realizarea unor incondeieri, impletituri si modelaje acesta urmand sa ofere momente deosebit de interesante tuturor celor prezenti, de la mic la mare.
Citeste si: Sarbatoarea IEI si a TRADITIILOR ROMANESTI, în Sectorul 6
Totodata, gospodinele din Maramures vor sustine ”cursuri de initiere” in framantatul aluatului pentru gogosi si scovergi, dar si in infasurarea sarmalutelor in foi de vita, preparate din care pofticiosii vor putea gusta dupa bunul plac.
In premiera, atractia targului o va reprezenta ”CEA MAI MARE PLACINTA taraneasca cu branza”, de zece metri lungime, de a carei preparare gospodinele prezente la eveniment se vor apuca sambata, la ora 10.00.
Potrivit sursei citate, dupa un pranz copios, servit in aer liber la terasele care vor imbia cu preparate din carne si mititei fripti pe gratar, cei prezenti, amatori ai dulciurilor de casa, se vor putea ”indulci” cu placinte cu visine, caise, dulceturi si ciocolata de casa, clatite si cozonaci.
Sursa foto: adihadean.ro