Micii romanesti se comercializeaza, in continuare, doar in tara si nu pot pleca la export. Comitetul Permanent pentru Lantul Alimentar si Sanatatea Animalelor (SCFCAH) a amanat, joi, proiectul de regulament al Comisiei care autorizeaza folosirea aditivilor necesari pastei de mici. O decizie va fi luata in luna iulie.
“Intentia a fost de a vota in cadrul SCFCAH folosirea mai multor aditivi pentru anumite produse traditionale, printre care si micii romanesti”, a precizat, Aikaterini Apostola, ofiter de presa al comisarului pentru sanatate, Tonio Borg.
“In cele din urma, votul nu a mai avut loc, dar discutiile cu statele membre vor continua si chestiunea va fi introdusa din nou pe agenda SCFCAH”, a mai spus Apostola, citata de Mediafax.
Citeste si: Ioan Ladosi: Carnea de porc s-ar putea ieftini ca urmare a importurilor din Ungaria
Potrivit unor surse europene, mai multe state, printre care Germania si Olanda, s-au opus proiectului.
La randul sau, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a precizat ca proiectul a fost supus discutiei, pentru a decide daca se poate intruni o majoritate calificata (minim 260 voturi din total 352).
Potrivit Ministerului, prin Acordul semnat anul trecut de Asociatia Romana a Carnii cu Ministerul Agriculturii, Ministerul Sanatatii, ANSVSA si ANPC producatorii romani au convenit ca pana la finalizarea negocierilor producerea si comercializarea micilor sa se realizeze doar in Romania.
Sursa foto: economica.net