Un basarabean si-a deschis un restaurant cu specific romanesc la New York si spera sa-i cucereasca pe americani cu sarmalute, piftele, mamaliguta si carnaciori de casa.
Restaurantul Moldova din New York a fost deschis de Radu Panfil, un basarabean care a emigrat in America in 1995, care la inceput a fost chelner, apoi manager, iar acum a ajuns patron in inima batranului Brooklyn. Localul sau a ajuns sa fie promovat de celebra publicatie The New York Times.
Jurnalistii de la publicatia americana scriu ca Republica Moldova este situata intre Romania si Ucraina, fiind “un stat pitoresc din nord-estul Balcanilor”, o tara majoritar rurala si fosta Sovietica.
Restaurantul si l-a deschis in iulie 2012 si a inceput deja sa-i cucereasca pe americani cu gustul preparatelor cu specific romanesc: bors, peste cu mamaliguta, sarmalute sau tochitura moldoveneasca.
Mesele restaurantului Moldova sunt mereu pline, americanii declarandu-se fascinati de mancarurile gustoase pe care le gasesc aici.