Mondo News

800.000 de “mineri” și-au încetat activitatea pe fondul scăderii prețului Bitcoin sub 4000 de dolari

Miercuri, 28 Noiembrie 2018 11:29
Scris de: Vlad Economu
800.000 de “mineri” și-au încetat activitatea pe fondul scăderii prețului Bitcoin sub 4000 de dolari

Între 600.000 și 800.000 echipamente de “minare” a Bitcoin au fost închise în ultimele două săptămâni, pe fondul scăderii prețului crypto monedei și a dificultății de a exploata monede digitale, potrivit unui studiu realizat de o companie din industrie.

“Minarea” este procesul prin care utilizatorii folosesc resursele unui computer sau a unui echipament special pentru a genera noi criptomonede.

Într-un interviu acordat CoinDesk, Mao Shixing, fondatorul companiei chineze de exploatare a monedelor digitale – F2pool, a declarat că estimarea firmei sale ia în calcul scăderea totală a hashrate-ului (unitatea de măsură pentru cantitatea de putere de calcul pe care o consumă rețeaua Bitcoin pentru a funcționa) și media puterii de calcul a echipamentelor de minare mai vechi, care generează mai greu profit.

Citește și: FURT DE CRYPTO MONEDE LA GRANIȚA CU ROMÂNIA! SUMA SUSTRASĂ ESTE URIAȘĂ

Conform datelor disponibile pe blockchain.info,  hashrate-ul rețelei Bitcoin a scăzut cu aproximativ 13% în perioada 10 – 24 noiembrie (de la circa 47 de milioane de Terahash/secundă pe 10 noiembrie la 41 milioane pe 24 noiembrie).

“Este greu să calculezi un număr exact de mineri conectați la noi, care au fost deconectați. Dar am văzut peste zeci de mii de dintre ei (închiși) în ultimele câteva zile, pe baza conversațiilor pe care le-am avut cu firmele mai mari cu care ne aflăm în contact regulat”, a explicat Mao.

Cotația Bitcoin a scăzut cu aproximativ 45% în această lună după ce anul trecut, în aceeași perioadă, prețul crypto monedei se îndrepta spre 20.000 de dolari. La momentul redactării acestui articol, cotația celei mai populare monede digitale atinge nivelul de aproximativ 3700 dolari, potrivit datelor disponibile pe CoinMarketCap.com.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

leo de la strehaia, mascati, retinere, inselaciune, flagrant, Leo de la Strehaia, săltat de mascaţi!


salarii, fcsb, jucatori, salarii jucatori fcsb, dennis man Lista completă a salariilor de la FCSB. Cine este cel mai bine plătit jucător din lot


bataie, barcelona, barceloneta, turisti, scandal, video Spania. Bătaie ca în șapte păcate între zece turiști pe o plajă din Barcelona! Video


horoscop 18 iulie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 18 iulie 2019. Capricornii sunt emotivi, iar Săgetătorii au câteva cheltuieli de făcut